Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Μαζοχισμός και Μετεωρίτες



''Δε ζητάτε επενδυτές αλλά ...μαζοχιστές στην Ελλάδα'', σχολίασε ο Εμίρης του Κατάρ πρόσφατα. Κάτι θα ξέρει.

Mαζοχισμός είναι πλέον και το να ασχολείται κανείς με τη δημόσια κριτική της πολιτικής πραγματικότητας, έστω κι αν αυτή είναι καλόβουλη.

Ο διάλογος απέθανε προ πολλού σ’ αυτή τη χώρα, όχι μόνο για τα καίρια αλλά και για τα άκυρα της απλής επικοινωνίας, οπότε καιρός να μιλάμε για τον καιρό, τα ψιλόβροχα  και τους μετεωρίτες.
Με τέτοια νιρβάνα που επικρατεί μόνο ένας μετεωρίτης θα μας ξύπναγε.

Άσε που αν έπεφτε σε καμιά βραχονησίδα μπορεί και να ξεχρέωνε η χώρα με την αξία που έχει το πέτρωμά του.
Ξέρεις τι ‘ ναι να φοράς κόσμημα από μετεωρίτη της γειτονιάς του Ωρίωνα?
Δε σε αγγίζει γήϊνο και εξωγήϊνο μάτι λέμε κι όλα τα cineβαμπίρια.
Άσε που αν το κάνεις σε σχήμα τριπλού έψιλον (το διπλό είναι άλλο) καθιερώνεσαι ως ένας απ’ αυτούς που ''ζουν ανάμεσά μας'' κι ας τρέφονται με χάμπουργκερ και κόκα κόλα.
Σκεφτείτε πως η επόμενη γενιά - που αν δεν έχει μακελευτεί - θα πηγαίνει για ice coffee μέχρι τον C του Σείριου για να ψωνίζει original jewels.
Δεν είναι μακριά μόνον 8,8 έτη φωτός, δηλαδή ένα τσιγάρο πτήση με τα αυριανά spaceships.

Λογικά βέβαια – και μη ρωτήσεις τι ‘ναι λογική γιατί κι αυτή αναζητείται πλέον στη χώρα της αυτοκαταστροφής -  λογικά λέμε, η παγκόσμια κοινότητα θα ‘πρεπε ήδη να αναζητάει τεχνολογικούς και κατά φύση ηθικούς τρόπους συμβίωσης με τον πλανήτη και την αστείρευτη ενέργειά του, ατενίζοντας με ατέλειωτη επιστημονική έρευνα το βήμα προς την εποίκηση κάποιας …παραλίας εκεί έξω στο space.

Αλλά που τέτοια πρόοδος.
Εδώ ολοταχώς ...με την όπισθεν, επιστρέφουμε στη θέρμανση με καυσόξυλα και στους σχεδιασμούς αυτάρκειας ως ποθητού στόχου, τη στιγμή που λίγο πάνω από το μισθό των 148 ευρώ της ευρωπαϊκής παρακαλώ Βουλγαρίας, εγγυόμεθα λέει πως ο ελληνικός μισθός των 586 ευρώ δε θα πέσει άλλο Αν πιάσουμε τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής. Τι ‘πε ο Όφις ο σοφός !

Κι αυτό γιατί ‘μασταν κακομαθημένοι καταναλωτές και πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερα λέει, τη στιγμή που ο αγγλοσάξωνας καταναλώνει εκατό φορές περισσότερο, αλλά δεν έπαθε και κάτι εκτός από ανία υπερκατανάλωσης φαντάζομαι.
Θα μου πεις εκεί ‘ ναι οι χώρες του marketing και ακόμη και τα …καπέλα της Λιλής τους τα κάνουν εκατομμύρια και πολύ καλά κάνουν δεδομένου ότι η ανθρώπινη βλακεία είναι είδος σε υπεραφθονία στον πλανήτη.

Κοντεύει όμως να πειστεί ο ελληνικός λαός πως  αν ο κατώτατος μισθός δεν είναι τουλάχιστον 1.000 ευρώ προστατευμένος μάλιστα με εθνική ΓΣΣΕ, ότι θα δει ανάκαμψη και φως στο τούνελ.
Ποιο τούνελ λέει, Πηγάδα του Μελιγαλά είναι αυτή που πέσαμε…
Αν δει φως το greken όσο κρατάει η εσωτερική υποτίμηση ( και άρα η υποκατανάλωση ), θα αυτοεξοριστώ στον C του Σείριου και του Ωρίωνα ως δεύτερος οφιούχος  φραπεδόβιος γκρέκος.

Να γιατί ‘ναι μαζοχισμός να μιλάς και μόνο για τα κοινά και τις κοινές απόψεις. Γιατί συγχύζεσαι και μόνο που αναφέρεις τον παραλογισμό τους.
Τέσπα από αύριο να φοράτε το κράνος σας έξω, γιατί μάλλον μας πήρανε χαμπάρι από το space και μας πετροβολάνε ακόμη κι από κεί μπας και ξυπνήσουμε...

1 σχόλιο:

  1. Το ακόμα χειρότερο είναι πως ούτε καν καταδέχονται να μας πετροβολήσουν μπας και... αλλά προτιμάνε να πετροβολάνε τους Ρώσους...
    Τόσο πολύ έχουν απελπιστεί μαζί μας?
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή