Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ταυτότητες 00700

Με βάση τον αυτοπροσδιορισμό της εποχής μας που σημαίνει πως είσαι ότι δηλώσεις - πλην των Δήμαρχος, Ναπολέων Βοναπάρτης ή Πάπας της Ρώμης και σου παραγγείλουν εκείνο το λευκό ή ριγέ πουκαμισάκι – μπορείς να είσαι οποιοσδήποτε άρχοντας στην κοσμάρα σου, που πιστεύεις ακόμη στη δεξιά και αριστερή πολιτική συνομοταξία των φυτών ή και οπαδός της θύρας 01χ , του κόμματος και του αποκόμματος και του αγίου Χαράλαμπου του ελεήμονος.
Μπορεί ακόμη να είσαι μπράβος, μοντέλο, φίρμα ή τηλεπερσόνα, ειδικά εκεί στη νέα ΕΡΤ που με τόση ασπρόμαυρη μονοτονία νομίζεις πως ζούμε την εποχή της επανάστασης του χειμώνα και όχι στο 2016, παρότι η κυβέρνηση δηλώνει ευρωαριστερή και εκσυγχρονιστική με εμφανή εκπροσώπηση και νικελώματα.

Με τα σημερινά λοιπόν δεδομένα μπορείς εσύ ο Νόντας ο ανένταχτος να δηλώσεις εις μονάδα μειοψηφία και να κάνεις ότι γουστάρεις. Να κλείσεις έναν δρόμο στη γειτονιά σου διεκδικώντας το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, με ότι όχημα διαθέτεις, αν δεν βρίσκεις τρακτέρ που είναι πιο μουράτο και φοριέται στις εθνικές οδούς.
Να δηλώσεις αλληλέγγυος χωρίς ταυτότητα και να κάνεις ανενόχλητος τα παιχνίδια σου με τους πρόσφυγες στην Ειδομένη και τον Πειραιά. Να είσαι στέλεχος μιας ΜΚΟ που θα μελετά το ερωτικό στρες των αδέσποτων σκύλων και άλλων κυνοειδών και να χρηματοδοτείσαι απευθείας απ’ την ΕΕ και τα περίεργα Funds του Soros. Γενικά είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θεωρείται προοδευτικό και νεοεποχίτικο. Αλλά δυστυχώς όχι επειδή είσαι ένα οργανωμένο και προοδευτικό κράτος όπως πχ η ελεύθερη Ολλανδία, αλλά είσαι ένα κράτος ωχαδερφισμού που νοιάζεται να εισπράττει φόρους και μόνον από την πλέμπα του λαού του μπας και πληρώσει τα χρέη του στις αγοραίες αγορές. Κι αυτή η πλέμπα στα τόσα χρόνια της κρίσης είναι πλέον μια απροσδιόριστη ανεστιότητα χωρίς ταυτότητα, ελπίδα, στόχο και προορισμό.

Με όλα αυτά και παρά το άλλοθι του αυτοπροσδιορισμού, έχεις ήδη μια κρίση ταυτότητας ατομικής. Την εθνική δεν την βρήκαμε ακόμη αφού έχουμε το κουσούρι από την αρχαία εποχή αδιάλειπτα μέχρι σήμερα να σκοτώνουμε ή να φυλακίζουμε όσους ηγέτες ή επαναστάτες ήθελαν να φτιάξουν την Ελλάδα, οι ανόητοι που δεν κοίταζαν τη δουλίτσα τους και την πάρτη τους.
Αλλά τελικά comrade, τι είναι η ταυτότητα και γιατί τόσος θόρυβος τελευταία εν μέσω προσφυγικών ροών λέει ή αλλέως δυστυχώς ημερησίων δελτίων πνιγμένων στα αιγαία νερά? Μεγάλη υπόθεση, αλλά και απλή συνάμα.
- Έχεις ταυτότητα? Είναι κλασική ερώτηση. Ενδεδειγμένη απάντηση θα ήταν το : - Γιατί εσύ νομίζεις ότι έχεις? Καθότι το να αποκτήσεις ταυτότητα, να είσαι δηλαδή κάποιος και δη ο εαυτός σου, είναι υπόθεση για ψαγμένους. Το να είσαι όμως αναγνωρίσιμος με βάση τα διεθνή στάνταρ δεν είναι απλά ένα δελτίο ή ένας αριθμός κατάταξης, αλλά κάτι που σε αναβαθμίζει και είναι διεθνώς απαραίτητο, ώστε από υπήκοος μιας μικρής χώρας να είσαι και τυπικά πολίτης του αναπτυγμένου κόσμου…
Για τις μέχρι σήμερα εγχώριες ταυτότητες ποτέ δεν κατάλαβα γιατί λέγονταν αστυνομικ(ι)ές. Θα είχαν ίσως κάτι από Πουαρώ ή θα είμασταν όλοι εν δυνάμει ύποπ(φ)τοι. Κάτι σαν το προπατορικό αμάρτημα δηλαδή. Ευτυχώς λοιπόν που έρχονται οι νέες. Οι πολιτικές ταυτότητες που θα είναι και κάρτες πολίτη και αστυνόμιες και πασαπόρτια κι εκλογικά βιβλιάρια και ίσως και βιβλιάρια ασθενείας καθότι θα σημαίνουν αν χωλαίνεις και που ακριβώς σε βασικά πράγματα. Δε θα λένε αν έχεις κρεατάκια ή αμυγδαλίτιδα ή ελίτσα εκεί στον ομφαλό αριστερά. Για άλλα κουσούρια ίσως να λένε με ένδειξη ένα φάσκελο που θ’ αναβοσβήνει.

Που σημαίνει πατριώτη δεινόσαυρε, πως σε μια σειρά παρωχημένων διαδικασιών έρχεται ο εκσυγχρονισμός. Και μαζί του έρχεται -αν μη τι άλλο- η ασφάλεια. Γιατί σίγουρα δε θες να ανακαλύψεις ξαφνικά πως δίπλα σου ταξιδεύει και κάποιο από κείνα τα καμένα που θέλουν να πάνε πρόωρα στον Προφήτη τους. Διότι ρεαλιστικά και ουχί ρατσιστικά λες σιχτίρ επιτέλους με τον απολιτισμό τους καθώς το κοράνιο δεν προβλέπει ειδικό αλανοειδές ανατιναχτίριον που θα λαμπαδώνονται με την ησυχία τους.

Η ασφάλεια λοιπόν. Ως γέννημα της κατάρρευσης των δίδυμων πύργων και της αναδυόμενης παγκόσμιας τρομοκρατίας. Που παρά τα παρεπόμενα δείχνει πως έχει μια βάση λογική που λέγεται φονταμενταλιστικός παραλογισμός και υπανάπτυξη και πολιτισμική υστέρηση με αγραμματωσιά, φτώχια, μύγα κι ηλιοβασίλεμα. Ειδικά σε κάποιους μεσοτροπικούς κι ερήμους που τους βαράει ο ήλιος κατακούτελα.
Η ασφάλεια χρήσης και των ιδίων των νέων ταυτοτήτων είναι το μόνο ζήτημα που τίθεται ώστε να μην αντιγράφονται από τρομοσαϊνια. Αυτό θα είναι εφικτό με τη χρήση των κατάλληλων λογισμικών που θα το διασφαλίζουν, γιατί τα σαΐνια πληθαίνουν. Άρα το ζήτημα είναι καθαρά τεχνολογικό. Κανένα άλλο θέμα συνείδησης ή συνομωσιολογίας δεν υπάρχει, αφού το περίφημο χάραγμα του 666 (τι είπε ο όφις ο σοφός ) παρά τις επιθυμίες της νέας τάξης, είναι στην πραγματικότητα μια άλλη ιστορία που αφορά τον άνθρωπο, τον άνθρακα και τη ζωή μας μετά την ευρεία χρήση του γραφένιου και τη φυσική αναδομή του άνθρακα που θα επηρεάσει την οργανική χημεία που συμβαίνει γύρω μας.
Άρα άνθρακες ο θησαυρός. Και κάρβουνο και μαυρίλα η αντίδρασή μας.

Για κάποιους άλλους οι νέες ταυτότητες είναι ένα λάιτ βήμα προς την παγκοσμιοποίηση – παρότι σε πολλούς τομείς ήδη συμβαίνει - που κι αυτό δεν είναι εξ’ ορισμού κακό, αλλά ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση του πρώτου πανανθρώπινου πλανητικού πολιτισμού. Θέση που όπως έχουμε εξηγήσει πολλάκις είναι φυσιολογική εξέλιξη και σφόδρα αντίθετη σε κάθε νεοταξικό σχέδιο μαντρώματος κι ελέγχου της ανθρωπότητας. Αυτό όμως δε σημαίνει πως από μαύρη αντίδραση θα παγώσουμε την εξέλιξη, την τεχνολογία και την επιστήμη, επειδή τα ερπετά καραδοκούν να την εκμεταλλευτούν.

Για κάποιους για παράδειγμα ,οι νέες ταυτότητες θα δίνουν πρόσβαση στο μάτι του μεγάλου αδελφού παραβιάζοντας την ατομική μας ελευθερία. Αν δουν καλύτερα θα διαπιστώσουν ότι αυτό θεωρητικά και μόνον θα συμβαίνει με τη συνεργασία μιας σειράς διεθνών υπηρεσιών και για λόγους που στοχοποιούν το άτομο, οπότε και καλώς θα γίνονται. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος κάποιος ματάκιας από ένα τερματικό να θέλει να δει που είμαστε, τι λέμε και τι κάνουμε. Ειδικά όταν χάριν κουλτούρας δεν κρυβόμαστε από κανέναν και τίποτα και για κανέναν λόγο που θεωρούμε φυσιολογικό.

Όσο για το αν οι νεοταξίτες θα θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους matrix και να μας ελέγχουν απόλυτα, αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Άσε που προσωρινά είναι απασχολημένοι με το να νομοθετήσουν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο το ζευγάρωμα του ομοίου. Να νομιμοποιήσουν το αφύσικο υβρίζοντας ακραία τη ζωντανή φύση με την προσπάθεια μετατροπής του κόσμου σε κόσμο αγαμέτη ... που θα πολλαπλασιάζει το κίβδηλο. Οι πανύστατοι ηλίθιοι που νομίζουν ότι η φύση νικιέται. Απλά θα τους αποβάλλει όπως τόσα και τόσα αφύσικα…

Σε μας το πέρασαν πλαγίως. Με σύμφωνο συμβίωσης λέει. Λες κι αν εσύ θες να συμβιώσεις με μια Νέλλυ Σαγαπωτρελά δε θα συμφωνήσεις με την ίδια αλλά θα το προσυπογράψεις στο Δήμαρχο και την πολιτεία. Σιγά μη ρωτάς τις αρχές και ποιες μέρες και ώρες θα συνευρίσκεσαι comrade. Βέβαια αν φορολογηθεί και το sex, τότε δεν είναι απίθανο…Για τη βλακεία έχουμε ξαναπεί. Αλλά το να νομιμοποιήσεις τη φυσική απώθηση των ομωνύμων ως δήθεν έλξη είναι σαν την παλιά στρατηγική παρατήρηση :
- ''Στρατηγέ, το στράτευμα υποχωρεί καταδιωκόμενο
- Χμ…ει τοιούτον ωθείται εκ των όπισθεν… σιχτίρ στράτευμα…'' 

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι πως ο επιδιωκόμενος πρώτος πλανητικός πολιτισμός θα προχωράει με βήματα εκσυγχρονισμού που η νέα τάξη θα θέλει να προσαρμόζει στα δικά της ανίερα σχέδια. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα τα καταφέρει. Γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός της, η πληροφόρηση είναι πλέον αδέσμευτο κτήμα της ανθρωπότητας. Η σύγχρονη παιδεία μαζί με την κλασσική ιδέα της ελευθερίας εκφράζονται μέσα από το παγκόσμιο διαδίκτυο και εγγυώνται πως καμιά δύναμη δεν θα μπορέσει να δεσπόσει και πάλι σε ένα νέο μεσαίωνα … Απλά, στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της προόδου θα πρέπει να διαχωρίζουμε το ορθολογικό, το φυσιολογικό και άρα το ηθικό από οτιδήποτε θα αναπαράγει η πολιτική και πολιτισμική χαμέρπεια κάθε απόχρωσης...

Το παρακάτω λόγου χάρη έχει δυο μεταφράσεις. Από σένα εξαρτάται ποια διαλέγεις :
Open your eyes. Discover an unseen World.
A magical place of Unity and endless Happiness. Tomorrow World…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου