Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Ωγυγία

Όσο η μεταβατική εποχή μας θα πλησιάζει όλο και πιο πολύ -αναπόφευκτα- σε αποκαλύψεις που θα φέρνουν την ανθρωπότητα ενώπιον μιας άλλης καλύτερης αντίληψης της πραγματικότητας (συνειδητότητας), τόσο και πιο εκτεταμένες θα είναι οι αντίστοιχες επιστημονικές παραδοχές που θα αφορούν και τη χαμένη γνώση του παρελθόντος.

Κάπως έτσι, μάθαμε ότι βάσει πρόσφατων ευρημάτων στην κάποτε τροπική Μεγαλόπολη της Αρκαδίας ζούσε και τρεφόταν ο μεσόγειος αρχάνθρωπος του 500.000πΧ. 
Που σημαίνει ότι δεν ήρθε από την Αφρική (θεωρία αφροκεντρισμού) όπως μας έλεγαν μέχρι σήμερα καταμπλάκ και στην πορεία ...άσπρισε από το κρύο ή απ΄το κακό του. Αλλά χώροι που αντιστέκονταν σε εποχές παγετώνων ανά ηπείρους ήταν απόλυτα φυσιολογικό να φιλοξενούν αντίστοιχα αρχανθρώπους. Οι οποίοι ήταν εξ’ ίσου φυσιολογικό να διαμορφώνουν με το χρόνο (73 εκατ. χρόνια ζωής ο πλανήτης - 2 εκατ. ο άνθρωπος) τα χαρακτηριστικά των βασικών ανθρώπινων φυλών που υπάρχουν και σήμερα.
Βέβαια η ελληνική γραμματεία ακόμη και στο μικρό ποσοστό που έχει διασωθεί από τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, μιλάει για προσέληνους Αρκάδες, για Πελασγούς και λαούς της θάλασσας, για εποχές θεών και τιτάνων, για εποχές γιγάντων, ηρώων και εν τέλει ανθρώπων σε ένα  τεράστιο χρονολογικό βάθος. Και στο πλέον πρόσφατο των 15 ή κατά άλλους 25 χιλιάδων ετών με τέσσερις και όχι έναν καταγεγραμμένους κατακλυσμούς. Ένας και ο παλαιότερος από τους οποίους ήταν ο κατακλυσμός του Ωγύγου - που στα ελληνικά σημαίνει πρωταρχικού - να είναι παγκόσμιος, με άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 150 μέτρα όπως επαληθεύει και η γεωλογική επιστήμη και να οφείλεται σε πτώση μετεωριτών στον ωκεανό ( με αποτέλεσμα τσουνάμι, σεισμούς, ηφαιστειογένεση, καταιγίδες μαύρης βροχής, καταστροφή χλωρίδας και πανίδας, απότομη τήξη παγετώνων, διαταραχή μαγνητικού άξονα, κλπ ).

Ότι ακολουθεί την απόλυτη καταστροφή, αναγκάζει τον εκάστοτε Λυκάονα (φύλαρχο ηλιολατρικής φυλής αφού λυκ = φως) στην  Αρκαδία (λάρνακα - β άρκα του Δία) που διέσωσε πληθυσμό να ανεβαίνει στην κορυφή του όρους Λύκαιο (φωτεινό) κάθε που έδυε ο ήλιος δυτικά παρακαλώντας τον σε προσευχή να μην χαθεί να επανέλθει και να παραμείνει:
[ Αλ Φα Βη τα Γα Αμα Δε Ελ Τα Εψ Υλών στη Γμα Ινα Ζει Τα Η Τα Θει Τα Ιώτα…]
 Ήλιε Φώτισε Ζωογόνησε τη Γη και διευθέτησε Ήλιε τα της Λάσπης στη Γη(!) Για να Ζουν τα Όντα (!) τα Θυσιάζοντα σε Σένα….

Και φυσικά ήταν το ελληνικό αλφάβητο, αυτή η αρχέγονη προσευχή/επίκληση στον Ήλιο το μόνο που έμεινε προφορικά ως ανάμνηση από έναν απόλυτα κατεστραμμένο πολιτισμό αγνώστου επιπέδου. Ο οποίος όμως  δίνει και αλλού ψήγματα μιας προηγούμενης εποχής όπου οι Αθαναίοι (δωρ. αθάνατοι – Αθηναίοι) συγκρούστηκαν με τους επίσης ανεπτυγμένους - πλην εισβολείς στην Ευρώπη - Άτλαντες. Και ένεκα του παγκόσμιου κατακλυσμού χάθηκαν αμφότερα τα στρατόπεδα κάπου στη σημερινή δυτική Μεσόγειο όπως και η χώρα Ατλαντίδα στη μέση σχεδόν του ομώνυμου ωκεανού. Με αντίστοιχες μνήμες από τους Ίνκας για τον κατακλυσμό της μαύρης βροχής που σε εβδομάδες νυχθημερόν αφάνισε τη μεγάλη νησιωτική πατρίδα τους.  Αλήθειες, στοιχεία και λεπτομέρειες βρίσκει εύκολα κανείς σήμερα στην εποχή του Δια Δικτύου που έρχεται να άρει τη Λήθη, αρκεί να ξεφεύγει και λίγο από το χαρωπό έλος των Social Media...

Η επιστήμη σήμερα έρχεται αργά και σταθερά να επιβεβαιώνει - αναπόφευκτα - κάθε μυθολογική ή ιστορική αναφορά σε παλαιότερους χρόνους χιλιετιών. Το θέμα είναι κατά πόσο ο δυτικός πολιτισμός είναι έτοιμος να δεχτεί επιστημονικές απόψεις που επηρεάζουν τη θρησκοληπτική αφέλειά του. Γιατί ένα συντριπτικό ποσοστό του δυτικού πολιτισμού μας εξακολουθεί να πιστεύει τη Βιβλική εκδοχή δημιουργίας του κόσμου και όχι το προφανές ή το τεκμηριωμένο. Πολύ δε περισσότερο οι σύγχρονοι Έλληνες που αγνοούν όχι μόνον τους τέσσερις κατακλυσμούς της γραπτής τους παράδοσης, αλλά και αυτόν ακόμη του Δευκαλίωνα και της Πύρρας (μετά το 5000 πΧ - σύγχρονος του Νώε) απ’ τους οποίους προέκυψε ο γενάρχης Έλλην-ας και ο ελληνικός λαός εκ του ''λάας'' (τους λίθους). Αντί αυτού θεωρούν προπάτορες και γενάρχες τους τον Αβραάμ και την Εύα όπως έτσι επιτάσσουν τα ελληνοχριστιανικά μας - ετερώνυμα και αρκούντως παράδοξα - ήθη και έθη, παρά την ορθόδοξη και εικονολατρική εμμονή μας διαχρονικά, αν και αυτά είναι λεπτομέρειες μιας άλλης ατέρμονης κουβέντας...

Σημασία έχει πως αυτή η φρικτή αλήθεια της πλάνης είναι τόσο σημαντική που συναθροίζει όλο το εθνικό μας όνειδος. Γιατί αποτελεί μια δομική διαστρέβλωση αντίληψης/συνείδησης που μας αποκόπτει από τον πολιτισμικό ομφάλιο λώρο της ιστορικής γενιάς μας, καθιστώντας μας ανίκανους μιας πραγματικά ελληνικής εξέλιξης και διαδρομής στη σύγχρονη ιστορία.
Αλλά …σιγών θ’όπου δει και λέγων τα καίρια, λέει κάπου στον Προμηθέα Πυρφόρο. Και οι καιροί ου μενετοί, αφού η εποχή των smart phones δεν συνεπάγεται και την εξυπνάδα της ανθρωπότητας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου