Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Κύκλοι μηδενικών


Ανακαλύπτοντας συνέχεια έναν ατελείωτο κόσμο, είτε κάνοντας μια τρύπα στον καιρό, είτε μια τρύπα στο νερό, ξέρουμε πως προκαλέσαμε όλοι και ολοκληρώσαμε μια σειρά κύκλων που καθένας τους σχηματίζει γραφικά ένα… μηδενικό. Για όσους το μηδέν είναι το τίποτα, είναι φυσικό να μην αφήνει τίποτα πίσω του. Για όσους όμως το μηδέν είναι το ανολοκλήρωτο ένα (μηδέ ένα), τότε σημαίνει πως αφήνει πίσω του ένα ποσοστό γνώσης, που οι καμένοι το λένε σοφία, αφού ο κύκλος είναι λένε ο ουροβόρος όφις (όφις – σοφία ) που έδωσε στην άτακτη Εύα το φρούτο το περίεργο, καθότι δεν υπήρχαν μηλιές τότε στην έρημο που το φαντάστηκαν…
Έκτοτε η βιομηχανία του sex και το εμπόριο παραδείσων είναι οι μεγαλύτερες μπίζνες παγκοσμίως λόγω νέων ηθών και εθίμων, που απλά είναι αφύσικα και χαζά. Κι αφού λένε δοκίμασε τη γνώση, έχασε τον παράδεισο της μακάριας ηλιθιότητας. Γι αυτό και όσοι χρησιμοποιούν το μυαλό τους μέχρι σήμερα θεωρούνται οι κολασμένοι της γνώσης, που απορούν για τις γωνίες στην τυρόπιτα ή τις όμορφες γωνιές του πλανήτη που κινδυνεύουν να χαθούν από μια απίστευτα αυτοκαταστροφική ανθρωπότητα, που πασχίζει να απολαύσει την coca-cola της κι έπειτα να πετάξει το τσίγκινο κουτάκι στην παγκόσμια χωματερή που ζει και κοιμάται, αντί να το αποσυνθέσει ή να το ανακυκλώσει.
Όμορφος και παράξενος κόσμος, όσο ο ήλιος ο Ρα θα εξακολουθεί να ανατέλλει και να δύει αδιάκοπα με ρυθμό κι αρμονία…

Έτσι κύκλους γύρω από τον εαυτό της κάνει και η Ελλάδα, αλλά δεν ξέρουμε αν αποκόμισε καθόλου γνώση ή το χορεύει το θέμα της Κρίσης σε ρυθμό Δευτέρα Απουσία... Γιατί κάποτε γεννιόμασταν ωραίοι ως έλληνες και τώρα γεννιόμαστε και πεθαίνουμε χρεωμένοι ως Έλληνες.
Γιατί σχεδόν όλοι είναι σύμφωνοι με την σε βάρος του λαού Συμφωνία, από ένα κάκιστο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, αλλά ρεαλιστικά εάν δεν εφαρμοστεί άμεσα με αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη θα οδηγήσει και πάλι στο μηδέν. Και κάθε που θα βουλιάζουμε σε ατέρμονες υφεσιακούς κύκλους, τόσο θα πλησιάζουμε και στο πρώτο νεοταξικό πείραμα φάρμας των ζώων όπως λένε και οι εψιλονιασμένοι κι έχουν κι αυτοί τα δίκια τους …πέρα από τα αδιέξοδα του μαύρου και του κόκκινου φασισμού. Στην οποία φάρμα την ελεγχόμενη λένε οι κακοί, η έντονη μέριμνα του πολίτη για επιβίωση, δεν αφήνει περιθώρια για στοχασμό και λαϊκές απαιτήσεις κι επαναστατικά τερτίπια.
Μάλλον επειδή η έννοια της επανάστασης έχει πλέον αλλάξει τόσο που συναντιέται μόνον στην επιδίωξη του εκάστοτε Αυτονόητου…
Στο νησί του γερο Πέλοπα παρότι κι εμείς κάνουμε κύκλους, είμαστε τόσο αρχαίοι τύποι (προσέληνοι λέει) που αδυνατούμε ακόμη να καταλάβουμε πως είμαστε νησί, ναι, εκείνο το γεω-γραφικό που βρέχεται γύρω-γύρω από θάλαττα κι αλάτι και κύματα. Νησί και μάλιστα το ολυμπιδέστερον της Μεσογείου, προσδιορισμός που θα συναντούσαμε μόνο σε λεξικό της άγνωστης ελληνικής γλώσσας, την οποία μελετούν αναπτυγμένοι πολιτισμοί του κόσμου κι όχι ο νεοελληνικός. Κι ενώ περιμένουμε την χελώνια ανάπτυξη καρτέρα – καρτέρα προσηλωμένοι κι ακίνητοι στις προεκλογικές υποσχέσεις των σωτήρων που μας υπερχρέωσαν επί δεκαετίες κι είναι ακόμη εδώ και μιλάνε για τη σωτηρία της χώρας …με το θάνατο του λαού, αδυνατούμε να καταλάβουμε πως το κλίμα μας γίνεται πλέον ημιτροπικό και πως σύντομα τα φοινικόδεντρα θα φυτρώνουν σαν τα πλατάνια και τις ελιές, στην πάλαι ποτέ Δρυοπία της δρυός και της φηγούς. Αρκεί να μην αποκτήσουμε λιοντάρια όπως τότε με τον Ηρακλή και μπλέξουμε. Αγριόχοιρους πάντως ερυμάνθιους έχουμε σε αφθονία, που παρότι δεν έχουν φυσικούς εχθρούς και ο υπερπληθυσμός τους είναι καταστρόφ, οι αρμόδιες υπηρεσίες απαγορεύουν το κυνήγι τους γιατί έτσι έμαθαν στα καλά μας πανεπιστήμια που δε διδάσκουν την κριτική σκέψη και την πρωτοβουλία, αλλά τους τύπους και τα αγράμματα, καθότι προηγούνται τα κόμματα και οι οργανώσεις που υπόσχονται πολιτική καριέρα. Έχουμε ακόμη στην χαμουντζία και κάτι περίεργα τρίμετρα χαμοσούρτια, που λένε οι κακοί πως έφεραν οι οικολόγοι άμυαλοι, οι οποίοι όπου να ‘ναι θα φτιάξουν ψηφοδέλτιο καθότι οι ηλίθιοι πληθαίνουν… Σήφης κροκόδειλος ακόμη δε φάνηκε, αλλά να έχουμε το νου μας, τώρα που η δρακοφιλία έγινε μόδα, μετά τα κινέζικα, τα λιμάνια και τις αποβάθρες. Με τα αεροδρόμια κλείσαμε καθότι τα ιδιωτικοποιούμε δίνοντάς τα στο γερμανικό… δημόσιο! Έκτοτε το λογικό ονομάζεται πολιτικά ορθό και η ίδια η λογική διολίσθησε στη γραφικότητα του παραλόγου. Ο λαός θα ιδιωτικοποιηθεί τελευταίος με e-bank μέθοδο. Βέβαια στα παραπάνω οικο-παρα-λογικά το θηριωδέστερο είδος είμαστε εμείς οι ίδιοι, ειδικά αυτοί που δεν το κατανοούν και δείχνουν τη θηριόφατσά τους καθημερινά. Όπως αυτοί οι όψιμοι τύποι της παλιάς πολιτικής σχολής που ξανάρχεται να μας …σώσει, οι οποίοι στα τηλεοπτικά τους αμόκ ζητάνε να μπει φραγή στο ελεύθερο bloging! Να μη γράφουμε λέει εμείς οι κολασμένοι ότι μας κατέβει, γιατί είμαστε αγράμματοι και επικίνδυνοι. Στον επόμενο τόνο θα μας καίνε στην πυρά. Τι να πεις. Λυκάνθρωπους είχαμε λένε οι άσχετοι στη μυθολογία μας και ζόμπι στη δυτική κουλτούρα μας, οπότε γραφικό είναι το zoo μας και άγριο, δρακονιανό.

Ζώον βέβαια στα ελληνικά είναι ευγενέστατη λέξη καθότι σημαίνει το ζωντανό και υπάρχον. Αλλά το μεγαλύτερο πάθημα του ελληνισμού είναι η διαστροφή των εννοιών, από τότε που οι ερημοτραφείς τις θεώρησαν μιαρές και σατανικές, δηλαδή φρούτο γνώσης στην Εύα την άτακτη... Κι έκτοτε η φάρμα των ζώων ζει τη δική της αποβλακωμένη ευτυχία. Στη σημερινή φάρμα των ζώων εξακολουθούν να κυριαρχούν οι ισχυρότεροι, κατά τους νόμους της φύσης και ενίοτε της ζούγκλας. Αλλά και να σηκώνουν κεφάλι οι γνωστικότεροι, που θα έχουν όπως είπαμε αποκομίσει ένα δράμι γνώσης από τους κύκλους που κλείνουν πίσω τους, μαζί με ότι εγκαταλείπεται ως ψόφιο και άχρηστο. Ότι καλό μένει, μεταφέρεται ανεπηρέαστο μπροστά σε μια νέα διάσταση ενός μεγαλύτερου ή ομαλότερου κύκλου χωρίς πλειάδες και γιόγκα και τέτοια μπερδέματα.

Οπότε μόνο μπροστά που λένε σύσσωμοι και οι πολιτικοί μας, χωρίς να μας διευκρινίζουν βέβαια αν πάμε ή όχι στο γκρεμό. Γι αυτό ας είμαστε έτοιμοι και για κανένα body jumping… Γιατί πέραν του ότι είμαστε τρελολαός σε μόνιμη κρίση, πέραν του ότι η ανθρωπότητα έχει αρχίσει να βρυχάται πριν το ξέσπασμα της καταιγίδας, το κλίμα της Γης εκπέμπει Sos κι οι πόλεμοι για πρώτες ύλες και το ξεντέριασμα της γης καλά κρατούν, ενώ άρχισαν ήδη οι πρώτες μάχες για πόσιμο νερό, την ώρα που οι ιοί κι οι φυσικές καταστροφές πληθαίνουν. Και σου λέει η κυρά Κατίνα στην TV πως για καλύτερο λουλούδι πλέον αγοράζεται ο …κάκτος! Τυχαίο θα ‘ναι. Αν και λένε πως η μόδα πάει με τον καιρό.

Κι αφού αλλάζει το κλίμα κι ο τρίτος κόσμος όλως τυχαία επελαύνει στο Βορρά κατά χιλιάδες καθημερινά, ο Βορράς είναι έτοιμος να καταλάβει τον άνυδρο Νότο, γιατί αντί να λιώσουν οριστικά οι πάγοι στην Αρκτική, θα κατέβουν μάλλον οι παγετώνες μέχρι το Δούναβη. Η ξηρασία και η απότομη κάθοδος παγόβουνων στους ωκεανούς θα φέρει λένε ένα δραστικά αντίθετο αποτέλεσμα, αυτό του γρήγορου σχηματισμού παγετώνα που διαρκεί από 100 έως και 10 χιλιάδες χρόνια…Οπότε τα ψυγεία θα είναι χρηστικά κατά τη Σαχάρα που θα ξαναγίνει εύφορη γη όπως ήταν παλιά, πριν την κατακάψει ο Φαέθων ο περίεργος, λέγοντάς την τότε Λιβύη δηλαδή ψημένη και τραγανή.

Το νησί του γερο Πέλοπα, γνωστό και ως νησί της ανάποδης μούντζας έχει σχηματιστεί από τότε έτσι, για να φασκελώνει τα χάλια μας και τα χάλια του κόσμου. Αλλά με trade mark το φάσκελο θα είναι μελλοντικά η Florida της Κρυευρώπης συνδυάζοντας ice coffee και …ρήματα.
Αν βέβαια μέχρι τότε δεν έχουμε αποικηθεί από λίγα εκατομμύρια εγκλωβισμένων στη χώρα ασιατών μεταναστών (με εξαίρεση τους πρόσφυγες), που θα διεκδικούν να μοιραστούμε τα ερείπια της άνοης χώρας μας, αφήνοντας τους καιρούς να απορούνε μόνιμα με τη μαλθακία μας από τον καιρό του Ισοκράτη μέχρι σήμερα.
Γιατί αντί σε συνεννόηση με την ΕΕ να δώσουμε ασφαλές πέρασμα στους πρόσφυγες προς τους δρόμους της γης, αποκρούοντας δουλέμπορους και μετανάστες, περισυλλέγουμε άψυχα κορμιά παιδιών που ξεβράζει η θάλασσα, ξεβράζοντας τον εμετικό πολιτισμό μιας επικίνδυνα ξεστρατημένης ανθρωπότητας, που δήθεν συγκινείται την ίδια ώρα που αφήνει τα ισλαμονιτζάκια του σουνίτικου φονταμενταλισμού να σφάζουν ανενόχλητα, χωρίς να αφήνει τουλάχιστον το σηιτικό Ιράν να ξεπλύνει την ύβρη της Κάρμπαλα και να τους βάλει στη θέση τους.
Αφήνοντας εκεί στη Μεσοποταμία να θεριεύει η φωτιά και η πρόκληση του τρίτου παγκοσμίου πολέμου, χάριν στρατηγικών που πλησιάζουν αυτό που κάποιοι λένε Τελικό Σχέδιο…
Γιατί ακόμη ανθρωπισμός δεν είναι η δηθενιά για προβολή, αλλά η σοβαρότητα αντιμετώπισης μιας πολύπλοκης κατάστασης με αποτελεσματικό και ισορροπημένο τρόπο, έτσι ώστε να είναι δίκαιη και ωφέλιμη για όλους. Τα πράματα κι οι καταστάσεις δεν είναι άσπρο-μαύρο που εκφράζεται με κραυγές, αλλά με τα κλεισίματα των κύκλων πρέπει να μένουν οι αποχρώσεις της εμπειρίας και της λογικής.

Αλλά χαμπάρι εμείς, οι ωραίοι παλαβοί ως έλληνες. Δεν επηρεαζόμαστε από τίποτα. Γιατί και πάνω απ’ το φόβο είχαμε σύμμαχο τον πανικό στην ιστορία μας. Τότε που αποκρούαμε τους Πέρσες και τους Ινδούς και όχι τώρα που τους ανοίξαμε διάπλατα την πόρτα για την Ευρώπη που τους αποσταθεροποίησε με πολέμους και βόμβες, ώστε να τους υποδεχτεί στα νέα γκέτο της βιομηχανίας της, σαν σωτήρας. Αυτή η δήθεν Ευρώπη, που αντί να βαδίζει προς το όραμα της ιδανικής συνύπαρξης λαών και πολιτισμών, διολισθαίνει σε νεοταξικές επιδιώξεις…

Αλλά χαμπάρι εμείς. Γιατί ακόμη μια σημαντική, αλλά σε λίγους γνωστή αρχαία παραμυθία (ο μύθος είναι άλλο πράγμα) λέει πως όταν εμφανιστεί ξανά ο φαιός Πύθωνας στη χώρα, τότε θα εμφανιστεί και ο Έφη(οι)βος που θα τον ξανασκοτώσει κι ο ελληνισμός θα αρχίσει ένα νέο σπουδαίο κύκλο ιστορίας, για όλη την ανθρωπότητα… Όπου η λέξη πύθωνας στα ελληνικά σχετίζεται με τον πυθμένα, δηλαδή τον πάτο που πιάσαμε ήδη ως χώρα. Με τις παραπάνω συνθήκες στη φάρμα των ζώων, ο καιρός που
Θα Είναι Ημέρα είναι πλέον κοντά…
Όχι όπως λένε οι ακραίοι και οι άσχετοι, αλλά όπως τα δεδομένα και οι καιροί θα επιβάλλουν με την ακρίβεια της μαθηματικής συνέπειας, που δε λαθεύει ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου