Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Κακώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα


Περιμένοντας τη …δόση που θα κυλήσει στις φλέβες των μισών ελλήνων οι οποίοι παραμένουν μισοζώντανοι, αναρωτιέται κανείς ποιο μπορεί να’ναι το αύριο όταν:
α) οι πολιτικές διέξοδοι από τα συστημικά κόμματα συναποτελούν τα δύο άκρα της δεξιάς και της αριστεράς, άρα είναι και αυτά συστημικά.
β) οι μισοί έλληνες είναι άνεργοι – νεόπτωχοι, άρα ανήμποροι και ευάλωτοι σε καθοδήγηση, όντας ταυτόχρονα εν δυνάμει αστάθμητος παράγοντας αναταραχής.
γ) το πολιτικό γίγνεσθαι αναπαράγει την ανεπάρκεια και τη μετριότητα σε βασικούς άξονες πολιτικής όπως το φορολογικό που ακολουθεί την πεπατημένη, ώστε εξ’ ορισμού να μην οδηγεί σε ανάπτυξη μα σε περαιτέρω ύφεση.
δ) πλείστα οικονομικά συμφέροντα εντός και εκτός συνόρων συνθέτουν ήδη μια νέα τάξη διαπλοκής, που αναμένει σαν ύαινα να κατασπαράξει τη λεία ανιχνεύοντας τα νέα πολιτικά σχήματα με σκοπό να τα προσεγγίσει.

Έπειτα έρχεται ο μικρός Αλέξης. Που σίγουρα δεν είναι επέτειος, αλλά ημέρα μνήμης και περισυλλογής μπας και  δούμε πίσω απ’ την κουρτίνα του όχλου τα πρόσωπα της όποιας νέας εξουσίας.
Ένθεν κακείθεν σκληρά και βίαια προμηνύοντας μια βίαιη αυριανή αλλαγή που πιθανότατα θα ξαναφέρει το αίμα στο σύγχρονο ελληνικό ιστορικό προσκήνιο…
Πόσο έτοιμοι είμαστε για αυτό?
Πόσο ανέτοιμοι είμαστε σήμερα που δεν απαιτούμε με πανεθνικές δημοκρατικές διαδικασίες την εφαρμογή άνευ όρων και μνημονίων μιας νέας ελληνικής Χάρτας πέρα και πάνω από κόμματα και …κερκίδες?
Πόσο ανέτοιμοι είμαστε σήμερα όταν κάνουμε πως δε βλέπουμε τον αγώνα επιβίωσης του διπλανού μας που λογικά αποκτά την ηθική του δικαιώματος της τυφλής εξέγερσης?
Ποια λογική, ποιού είδους, πότε και πως επιβάλλει πως οι μισοί έλληνες πρέπει να αφανιστούν στην πυρά του αργού καθημερινού θανάτου με πολιτειακά χρυσόβουλα ελλήνων και ξένων εξουσιαστών?
Ποια Δημοκρατία ορίζει πως η πολιτεία αφορά το μισό Δήμο και ποια Ελευθερία ορίζει πως για να επιβιώσεις στην ιερή γη των θεών και των ηρώων θα πρέπει να ξαναγίνεις βαλανηφάγος?
Η διαπίστωση του πόσο εγωκεντρικά καθυστερημένοι είμαστε δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελπίδας.
Αν αυτή που μαθηματικά προμηνύεται βάσει των σημερινών δεδομένων θα είναι η Νέα Ελλάδα που μας ετοιμάζουν, τότε
Κακώς ήρθατε στη  Νέα Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου