Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πορεία στην Ουτοπία και η Ισχύς των Ελλήνων

Απο χθες είμαστε μάρτυρες της τραγελαφικής πολιτικής μας πραγματικότητας, όπου μετά τον αστάθμητο κλυδωνισμό τού κόσμου, ο πρωθυπουργός πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να ...παραιτηθεί!

Οι έννοιες και η λογική εξακολουθούν να μην είναι εδώ, σε χαλεπούς καιρούς που οι δυνατοί της γης και η νέα αυτοκρατορία που εκπροσωπούν εστιάζουν πάνω μας με εχθρικές διαθέσεις.

Ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να θέλει να σώσει ο ίδιος την ελλάδα, που ηθελημένα ή μη κατέστρεψε με τις όποιες συνευθύνες προηγουμένων και ημετέρων διαχρονικά και η δημοκρατία μας για μια ακόμη φορά δείχνει αδιέξοδη, γυμνή και υποχείριο συμφερόντων.

Ο λαός μας όμως, αυτός που βλέπει πως δεν εκπροσωπείται πουθενά και το Σύνταγμά του έγινε κενό γράμμα στη φρενήτιδα της εξουσιομανίας των επαγγελματιών της πολιτικής, καλείται να υποδεχτεί στο Σύνταγμα τους λαούς της Ευρώπης, όπως αυτοί εκπροσωπούνται απο τους αγανακτισμένους της Ένωσης.  

Με σύνθημα "Περπατάμε προς την αξιοπρέπεια. Μαζί μπορούμε να φτάσουμε στην Ουτοπία", οι απανταχού αγανακτισμένοι της Ευρώπης δίνουν ραντεβού στην Αθήνα σήμερα 5 Νοεμβρίου.

Η αρχή έγινε στις 15 Οκτωβρίου την ημέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας, όταν αγανακτισμένοι πολίτες από όλη την Ευρώπη, κινήθηκαν από κάθε άκρη της Ηπείρου προς τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση.
Τότε ήταν που ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Αθήνα.

Όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους  www.marchtoathens.tk, αμέσως μετά τη Σύνοδο των G20, ξεκίνησαν την πορεία τους και μέσω Πάτρας κατευθύνθηκαν για την ελληνική πρωτεύουσα.

Το μήνυμά μας είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας", σημειώνουν χαρακτηριστικά.
"Θέλουμε να έρθουμε στη Ρώμη και στην Αθήνα και να φέρουμε ένα μήνυμα κατανόησης και ελπίδας. Πάνω απ 'όλα θέλουμε τη συμμετοχή στην παγκόσμια κοινότητα, το συντονισμό σε διεθνές επίπεδο, για την προετοιμασία κοινών σχεδίων, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματα και να δημιουργήσουμε μια δίκαιη κοινωνία για όλους", τονίζουν.

Πέρα απ' το βασικότερο μήνυμα της αλληλεγγύης των λαών της Ευρώπης και τη δίψα τους για ελευθερία και ευημερία, εμείς αυτό που ελπίζουμε και ευχόμαστε είναι το κίνημα αυτό να παραμείνει καθαρό και ανεξάρτητο από κάθε είδους παρεμβάσεις που θα ήθελαν να το εκμεταλλευτούν.

Ας μην ξεχνάμε πως η αυτοκρατορία του χρήματος είναι κοινός αντίπαλος και κερδίζει ποντάροντας σε κάθε αποτέλεσμα του οικονομικού πολέμου των ημερών μας, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Παράλληλα την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος τραπεζών εναντίον λαών μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα άποψη δημοσιεύτηκε στο MoneyWeek με τίτλο «Είναι η Ελλάδα η ισχυρότερη χώρα του κόσμου;».

Σύμφωνα με την αρθρογράφο Merryn Somerset, η Γερμανία έχει τη δύναμη.
«Η στάση της Ελλάδας όμως έδειξε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα», ισχυρίζεται.
«Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την Ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας».

To άρθρο σχολίασε και ο αρχισυντάκτης του CNBC, ο οποίος, εκτός του ότι το αναπαρήγαγε, προσέθεσε πως δεν πρέπει να δίνει κανείς σημασία στα σενάρια τρόμου για το χρέος της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα δε θα παραμείνει εκτός αγορών σε περίπτωση αναδιάρθρωσης, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ήδη εκτός αγορών.
Αλλά μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη.
Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της.
Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα.
Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον».

Γι αυτό να θυμόμαστε πως τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι πολίτες και η αληθινή δημοκρατία που ιδιαίτερα απ' την Ελλάδα θα μπορούσε να αναγεννηθεί και να καταλύσει την Υβρη της νέας αυτοκρατορίας σε όλο τον κόσμο.

Ξεχνούν οι δυνατοί της γης πως διάλεξαν λάθος και επικίνδυνο πειραματόζωο.
Που μπορεί σε μια στιγμή αγανάκτησης και τρέλλας να τους απαντήσει με χάος στο χάος που μας επέβαλλαν. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου