Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

European Νεοέλλην


Η Φύση είναι διττή. Ως εκ τούτου άπαντα έχουν δύο όψεις. Παρομοίως και ο homo sapiens των ημερών μας ο ανατολικομεσόγειος ο καλούμενος και νεοέλλην.
Όστις αρέσκεται και δύναται να σκέπτεται διπλά. Άλλοτε με την άνω κεφαλή και άλλοτε με την κάτω (του στομάχου).

Δεδομένης της κρίσης η σκέψις εντοπίζεται μονίμως νοτίως του ομφαλού και παράγει πρακτικές ποδοσφαιρικού αγώνα επιπέδου ντέρμπι. Αυτό διότι η αγωνία, το άγχος και το στρες το πολιτικό γενικότερα τον έχει προσκολλημένο στον άρτο τον επιούσιο, με φαντασμαγορίες κατσαρόλας και συνταγών μαγειρικής, αι οποίαι πλέον διδάσκονται κι απ’ το tv.

Ένεκα του αγώνα της κατσαρόλας λοιπόν και με την χαμηλή αντιληπτικότητα της κάτω σκέψης, αδυνατεί πέραν του δέντρου της συκής να δει το υπόλοιπο δάσος.
Έτσι παρέμεινε προσηλωμένος στα εκλογοδημοψηφικά τεκταινόμενα, ελπίζοντας ο αφελής πειναλέος ότι η κουζίνα της πολιτικής θα ικανοποιήσει με τη συνταγή της τα απολεσθέντα κοψίδια και τις χοληστερόλες.

Αδυνατεί να παρατηρήσει ότι τοιούτες ανθυγιεινές καταχρήσεις καταργούνται για τα επόμενα 20-30 χρόνια με European χρονόμετρο.
Εις μονάδα, ο Νόντας ο τρίφτης ο φραπεδόβιος, ευελπιστεί ότι θα ανακτήσει τα κομμένα επιδόματα, ότι δε θα βγει στην εφεδρεία, ότι θα βρει δουλειά σε γραφείο ή ότι θα πάρει πρωτάθλημα ο βάζελος.

Έτοιμος είναι λοιπόν να ρίξει το σύνθημα με τη ντουντούκα ίνα χοροστατήσει και χοροπηδήσει ομαδικώς το μπουλούκι των πειναλέων άμα τη ανακηρύξει του νέου πρωθυπουργού που παίζει μεταξύ Βούδα και Κούδα ή Καίλη και Χάρρυ Κλιν.

Με ή χωρίς εκλογές.
Αλλά είπαμε αυτό το ξέχασε καθότι προσηλωμένος κάτωθεν του ομφαλού.
Ξέχασε πως πάνε - χάθηκαν οι εκλογές που κάναμε κάποτε, που είχαμε και πέντε - εξ επιδοτήσεων δανεικά, για γαρδένιες στα σκυλάδικα. Τώρα ούτε κοψίδια, ούτε χοληστερόλες. Μόνο μπάφος υπο νομιμοποίηση για να ξεχνάμε τα ντέρτια και καμιά φραπεδιά σε φιλικό περιβάλλον.

Αχ Αυρώπη.
Μας έκλεισες τα εργοστάσια και ξεχάσαμε να φυτεύουμε πατάτες και ζαρζαβατικά.
Μας έστειλες και τ’ αλβανά και τα πακιστάνια και ξεχάσαμε το χειρισμό ιταλικού πτυοσκάπανου σε ημιορεινά εδάφη.

Κι άντε λέει να κοπεί απότομα η χλίδα.
Τα i-pad, τα mobile net, η κούρσα μας η 2000 cc…, τ’ αγαθά ρε συμπολίτη της μεσαίας τάξης λέμε. Λες ?

Να ψάξουμε τη φουστανέλα του παππού και να κάνουμε βουρ στα χωριά και τα καταράχια με γκασμάδες για ζαρζαβατικά κι αγκινάρες και λοιπά αιθεροελαιώδη της ελληνικής γης?
Και καλά, δηλαδή να χάσουμε την προοπτική του συνοδού και της μοντέλας, του τελεπαρουσιαστή και της χαρτοαστρολόγας? Ωιμέ!

Μπορεί λέμε να τη γλιτώσουμε, να εξέλθουμε κλοτσηδόν από τας Europas, αλλά ένα γκασμαδάκι καλού κακού να το προμηθευτούμε, συνοδευόμενο από εγχειρίδιο χρήσης και εμφυτευμάτων στη Γαία, διότι ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το αύριο του αγώνα στο γήπεδο, του ντέρμπι, εεεπ  σόρρι το αύριο της πολιτικής είπαμε!

Το κερατό μας το οβρέικο.
Τούτο το οικόπεδο του νότου και της ανατολής γωνία, το 'χει πάρει και το 'χει σηκώσει ο Βελζεβούλιας και η χρονία μαλάκυνση του άνω εγκεφάλου επιστημονικώς και αδιαμφισβήτως.

Άλλως, θα έπρεπε να πορεύεται περήφανα και διονυσιακά, με ήλιο, θάλασσα και μεγάλες greek nights with love stories λέμε και με μεταποιημένες παραγωγές και με βιομηχανίες και με αναπτυξιακά moto κάθε είδους, καθότι οικόπεδο γωνιακό ηλιόλουστο και πλούσιο με homo sapiens μουράτους.
Αντ’ αυτού πείνα και στέρηση και κλαψομουρμούρα  πολιτικογηπεδική για τον άρτο και τα θεάματα μιας ψευταξίας. Κόκκινη ενδεικτική χειμερινή γραμμή συμβάντων θα είναι ν' ακούσουμε πως εκπλάπη ενόπλως μελομακάρονο ή κουραμπιές τα Χριστούγεννα... 

Δεν ξέρω αν μείνουμε ή φύγουμε από τας Europas, εκείνο που ξέρω είναι πως είτε καλώς, είτε αλλάζοντας τίποτα καντήλια (ασσύμετρα), μπορούμε τα πάντα και σίγουρα μπορούμε κι αξίζουμε τα καλύτερα!
Στο χέρι μας είναι και με τη χρήση του άνω εγκεφάλου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου