Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δίσκος Φαιστού - Δίσκοι Τζόπας

Ο Δίσκος της Φαιστού που βρέθηκε το 1908 στο ανάκτορο της Φαιστού από τον Luigi Pernier, είναι από πηλό με διάμετρο 16 εκατ. και πάχος 2,1 εκατ.
Επάνω του και στις δυο πλευρές έχει σύμβολα (ιδεογράμματα) τοποθετημένα (με σφραγίδα) σπειροειδώς με κατεύθυνση από το κέντρο προς την περιφέρεια και αντίστροφα.
Η ίδια η σπειροειδής γραφή αποτελεί το πρώτο παράδοξο για μια κοινή καταγραφή πραγμάτων, δεδομένου ότι και ο -προφανώς σπειροειδής - Λαβύρινθος είναι κρητικό εύρημα (μυθολογικό)... 

Μετά την αποκρυπτογράφηση της γραμμικής Β’ από τον Βέντρις το 1952, διάφοροι μελετητές έχουν προσπαθήσει να διαβάσουν ή να επεξηγήσουν το δίσκο.

Σε μια απ’ αυτές ο Θ. Αξιώτης μας λέει πως ουσιαστικά στις δυο όψεις αποτυπώνονται δύο ζωδιακοί και δύο σπείρες.
Ο ζωδιακός της πρώτης όψης αναφέρεται στο Ρόδακα ( θεό Ηρακλή πατέρα του ήλιου-Υπερίωνα- Σείριου ) και ο δεύτερος στον άνθρωπο Ηρακλή τον γεννημένο από γήινη μήτρα και ουράνιο σπέρμα.
Έτσι καταγράφεται - κατά τον Αξιώτη - η πορεία του ανθρώπου από τον ουρανό στη γη και αντίστροφα η επιστροφή του σε 12 στάδια (12 άθλοι Ηρακλέους, δωδεκάεδρη δομή ύλης,κλπ χρήσεις του αριθμού 12).. .
Αποτελεί δηλαδή μια χρονοκάψουλα της Γένεσης του ανθρώπου με καταγραφή της καταγωγής του...(?) 

Η ίδια η σπειροειδής επιφάνεια αποτελεί απεικόνιση του γαλαξία μας με κυρίαρχη θέση σε αυτή του υπερίωνα ήλιου του Σείριου (ή σωκρατικού Κύνα).

Πολλοί βλέπουν σχέση μεταξύ του δίσκου της Φαιστού και των δίσκων της απομονωμένης και κλειστής φυλής των Τζόπας ή Ντρόπας στις εσχατιές του Θιβέτ ( υψίπεδα Καρά- Ουλάν, σύνορα με Κίνα ).
Αυτοί ( μια φυλή ασιατικών νάνων 1,20 μ. μέσο ύψος ) φημολογείται (Έβανς, Νταίνικεν) πως είχαν στην κατοχή τους δίσκους σε μέγεθος  πιάτου χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί η μεταλλική ή ορυκτή τους προέλευση,  αφού η υλική σύστασή τους παραμένει άγνωστη στους ερευνητές.
Το βάρος τους είναι δυσανάλογο με το μέγεθός τους και επί πλέον είναι μεταβαλλόμενο! Χάνουν και κερδίζουν βάρος περιοδικά και συνεχώς.
Επάνω τους, υπάρχουν ανάγλυφες παραστάσεις και γράμματα τα οποία δείχνουν να είναι ελληνικά.
Οι παραδόσεις της φυλής μιλούν για κατοίκους του Σείριου που ήλθαν στην Γή πριν 12.000 έως  25.000 χρόνια για να μεταλλάξουν τα ανθρωποειδή και να τα εκπολιτίσουν.

Γύρω στο 1000 μ. Χ. ένα άγνωστο αεροσκάφος που οι ίδιοι ισχυρίζονται πως ήταν διαστημόπλοιο του Σείριου έπεσε ή προσγειώθηκε και δεν μπόρεσε να ξαναφύγει, στην περιοχή των Τζόπας (όρια Κίνας-Θιβέτ) και από τους διασωθέντες έγινε γνωστή η Ιστορία του παρελθόντος.
Το διαστημόπλοιο έγινε η κατοικία του αρχηγού, η οποία κατασχέθηκε στη συνέχεια από την κομμουνιστική Κίνα και έκτοτε δεν υπάρχει πρόσβαση σ’ αυτά τα δεδομένα, παρότι λέγεται πως με τους δίσκους έχουν απασχοληθεί και Ρώσοι ερευνητές.

Σε περίπτωση που πίσω απ' τις φημολογίες των παραπάνω υπάρχουν ψήγματα αλήθειας τότε εγείρονται ερωτήματα όπως :

Πώς γνωρίζουν οι Τζόπας σήμερα, λεπτομέρειες για τον Σείριο που η σύγχρονη επιστήμη μόλις ανακαλύπτει?

Πως ισχυρίζονται ευθέως ότι προέρχονται από  άλλο ηλιακό σύστημα, ότι ο πλανήτης τους έχει τη μισή βαρύτητα της γης και περιμένουν τους δικούς τους να έρθουν να τους πάρουν πίσω?

Πως κατέχουν, ή κατείχαν μέχρι την εισβολή των Κινέζων, 12 (ή 176 κατ' άλλους) δίσκους με διάφορες ανεξήγητες ιδιότητες και με ελληνικά γράμματα, από άγνωστο μέταλλο, άγνωστης ηλικίας?

Δίσκους που λέγεται πως υπό την επήρεια ηλεκτρομαγνητικού πεδίου αυξομειώνουν  το βάρος τους κάθε μισή ώρα και απ' το εσωτερικό τους πηγάζουν αντηχήσεις? 

Οι όποιες ομοιότητες στα σενάρια δίσκου Φαιστού και δίσκων Τζόπας είναι μάλλον ανεξήγητες παρά απίστευτες...
Κι αυτό γιατί ο πλανητικός μας πολιτισμός βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο για να απαντήσει σε κοσμικά ερωτήματα ...  http://kamararc.blogspot.gr/2012/12/2012.html 

1 σχόλιο: