Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Νέα Εποχή - Γενικά

Η κίνηση της Νέας Εποχής ( New Age) είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο χιλιάδων συνεργαζόμενων οργανισμών για την επικράτηση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης,  μιας πανθρησκείας  και φυσικά ενός παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Προβλέπει και υπόσχεται ότι με την επικράτησή της θα επέλθει ένας οριστικός χρυσός αιώνας για όλη την ανθρωπότητα γεμάτος ειρήνη και πρόοδο, αφού πρωτίστως ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και εκτοπιστούν οι αντιρρήσεις αυτής της προοπτικής. 
 
Η Νέα Εποχή κατά την μεταφυσική της άποψη προσδιορίζεται σαν αναπόφευκτη κι επιβαλλόμενη από παράγοντες αστρολογικούς: κάθε 2.000 περίπου χρόνια ή (26000/12= 2167), η εαρινή ισημερία περνά με αντίστροφη φορά σ' έναν αστερισμό, όπου παραμένει για τα επόμενα 2.000 χρόνια. Τώρα θα περάσει από τον Ιχθύ στον Υδροχόο (κατ' άλλους έχει ήδη περάσει το 1962 ή το 1974).

Η εμφάνιση του Χριστού προαναγγέλθηκε την εποχή του Κριού και η διδασκαλία του επικράτησε την εποχή των Ιχθύων. Με την είσοδο της εποχής του Υδροχόου  ένας νέος ''δάσκαλος'' μιας νέας θρησκείας ο Μαιτρέγια, θα έρθει για να την καθορίσει για την εποχή του Υδροχόου.
Ο υπερβατικός αρχηγός αυτής της κίνησης είναι ο Lucifer ή Εωσφόρος ως φορέας του φωτός και της σοφίας, ενώ για πολλούς είναι ο Σατανάς. 

Η Νέα Εποχή έχει τις ρίζες της στη Θεοσοφική Εταιρεία του 1875  την Έλενα Μπλαβάτσκι και αργότερα την Alice Bailey.  Από το 1922 μέσω της Lucifer Publishing Company εκδίδεται και κυκλοφορεί σε πλήθος βιβλίων το Σχέδιο για τη Νέα Εποχή και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Το 1962 ιδρύθηκε στη Σκωτία το Findhorn Community το παγκόσμιο πνευματικό κέντρο της Νέας Εποχής το οποίο λειτούργησε μάλλον με εσωστρέφεια και επιλεκτικά με τα μέλη του και τη διάδοση των ιδεών του έως και το 1975, οπότε και με το περιοδικό Brain/Mind Bulletin βγήκε στη δημοσιότητα.

Έως τότε όμως είχε συμβάλλει μυστικά σε κάθε νεωτερικότητα που είχε παρατηρηθεί στον κόσμο, από το κίνημα των Χίπις έως την Επανάσταση των Μπολσεβίκων και αυτόν ακόμη τον Εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ.

Σήμερα που ο νεωτερισμός και η απελευθέρωση παρατηρούνται σε περισσότερους τομείς της ανθρώπινης ζωής και καθημερινότητας, η Νέα Εποχή θεωρεί πως βρίσκεται πολύ κοντά στο τελικό στάδιο της παγκόσμιας επικράτησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου