Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

RIVER PARTY


Το River Party στις πηγές του Καρνίωνα ποταμού στην Καμάρα ξεκίνησε απο μια ομάδα νέων της περιοχής, σαν ένα στοίχημα επισκεψιμότητας σε μια περιοχή που έφθινε δημογραφικά και παράλληλα σαν μοντέρνος τρόπος προβολής και διαφήμισης του τόπου.
Ταυτόχρονα αποτέλεσε την εκδήλωση - σημείο αναφοράς για τη νεολαία της ευρύτερης περιοχής, που είτε διέμενε, είτε καταγόταν απο αυτή.
Τον πρώτο χρόνο διοργάνωσης το 2000 το πάρτυ ακυρώθηκε, γιατί πλημμύρισε ξαφνικά ο ποταμός με νερά ύψους 2 μέτρων απο ξαφνικές βροχές στον Ταύγετο.
Επαναλήφθηκε με επιτυχία απο το 2006 και για λίγα χρόνια απο την Παρέμβαση Νέων Φαλαισίας.
Συνεχίστηκε απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμάρας και κάθε χρόνο ορίζεται ημερομηνία για την εκδήλωση που προηγείται του 15αύγουστου.
Το σημαντικό της εκδήλωσης είναι πως για την υλοποίησή της συμμετέχουν ενεργά και δημιουργικά περίπου 100 νέα άτομα απο την ευρύτερη περιοχή και φιλοξενεί χιλιάδες επισκεπτών.
Στη διοργάνωση κάθε χρόνο ανανεώνονται οι άδειες χρήσης του χώρου απο την Ι.Μητρόπολη και την Ενορία Καμάρας που εξαρχής υποστηρίζουν ευγενικά την εκδήλωση.
Η συμμετοχή του Δήμου είναι άλλοτε άμεση και άλλοτε έμμεση.
Κερδίζοντας το στοίχημα της ασφάλειας, της καθαρότητας και της νομιμότητας οι διοργανωτές φροντίζουν έγκαιρα και αποκτούν τη συμμετοχή της Πυροσβετικής και του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης ή της τοπικής ΔΕΗ με σχέδια πυρόσβεσης και διαθέσιμα ασθενοφόρα.
Η ασφάλεια του χώρου και των επισκεπτών διασφαλίζεται απο ιδιωτικά security.
Τελευταία δίνεται και η δυνατότητα camping φυλασσόμενου για μακρινούς επισκέπτες ή λάτρεις του είδους καθώς και η δυνατότητα φιλοξενίας.
Όλα τα παραπάνω συντελούν στην προαγωγή της φήμης και της επάρκειας μιας εκδήλωσης που πλέον μπορεί να διευρυνθεί περισσότερο.
Επιπλέον στόχος είναι η ανάδειξη της ανάγκης ανάπλασης αυτού του χώρου με το φυσικό κάλλος, με ολοκληρωμένο σχέδιο για τον περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού της Παναγίας, που είναι προσκυνηματικός χώρος επισκέψιμος καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Ο ναός της Παναγίας είναι καθολικός του 1380 μ.Χ. και διασώθηκε απο το παλαιό άλλοτε φράγκικο και άλλοτε βυζαντινό μοναστήρι με τη σημερινή προσωνυμία ''Παλιομανάστηρο''. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου