Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Το μέλλον δε χαρίζεται, φτιάχνεται


Απέναντι στο κατεστημένο και αιρετικά αναλογιζόμενος κανείς, διαπιστώνει εξαρχής την έλλειψη του στοιχειώδους ανθρωπίνου δικαιώματος παγκόσμια, όταν αυτό δεν καθορίζεται απλά απ’ το γεγονός ότι είναι άνθρωπος, αλλά εκτρέπεται από τα επιμέρους πολιτικά δικαιώματα που έχει ή αποκτά όταν ζει σε συγκεκριμένη χώρα και όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί σε σχέση αντιπαλότητας με πολιτικά δικαιώματα άλλων χωρών, τα οποία υπαγορεύονται ευθέως από πολύπλοκα  συμφέροντα.

Έτσι επί του παρόντος και τα δικά μας δικαιώματα των ελλήνων πολιτών συνθλίβονται από τους σύγχρονους Μέτερνιχ της Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων.

Από όλους αυτούς που εκπροσωπούν τη Νέα Τάξη, που μόνο νέα δεν είναι αλλά οικοδομήθηκε σε μεταμφιεσμένες παραδοσιακές αυτοκρατορικές δομές πολιτικής και
θρησκευτικής αντίληψης, που πάντα για να εξουσιάζει και να κυβερνά χρησιμοποίησε μια πολύ εύστοχη λέξη : Σωτηρία

Πολιτικοί και ιδεολογικοί ταγοί όλων των εποχών έχουν χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη που πίσω της κρύβονται τα κυρίαρχα στοιχεία του Φόβου και του Χρήματος  με απώτερο και μοναδικό στόχο την Εξουσία.

Την εξουσία σε βάρος της μάζας των εκάστοτε ιθαγενών που μέσα από το διπολικό σύστημα της πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας θα κυβερνά ο θεός Χρήμα.

Μάζες ιθαγενών – καταναλωτών που εξαπατώνται πως είναι πολίτες κι εντέλει άνθρωποι με τη στενή έννοια του όρου, αποκομμένοι από την αλήθεια και τη γνώση, ευνουχισμένοι πολιτισμικά  εξαιτίας μιας ευνουχισμένης παιδείας, που σφάλλει και ψεύδεται σκόπιμα, για να αναπαράγει πειθήνιους υπηκόους – καταναλωτές.

Οι καιροί όμως της Λήθης και της νηφαλιότητας πέρασαν, γιατί στην εποχή του διαδικτύου που ζούμε, η Πληροφορία  επανέρχεται σα Νέμεση των καιρών για να αποκαταστήσει την αλήθεια και τη χαμένη γνώση.

Ας καταλάβουμε  πλέον πως το μέλλον μας δεν μας χαρίζεται, αλλά φτιάχνεται.
Δε μας χαρίζεται από κανέναν σωτήρα και φτιάχνεται από όλους εκείνους που μπορούν να σκέφτονται, έστω κι αν το σύστημα τους δαιμονοποιεί.
Βέβαια ο δαίμων – δαήμων εαυτός της αρχαίας ετυμολογίας ήταν αυτός που γνωρίζει και που κατέχει τη γνώση και συναντάται στην αντίθεση του αδαή σήμερα...
Βασική λοιπόν επιδίωξη του συστήματος είναι να αναπαράγει αδαείς, ώστε να εξασφαλίζει δούλους και οπαδούς και ομάδες και ποίμνια.

Η απώλεια όμως ή το κέρδος δικαιωμάτων πολιτικών κι ανθρώπινων, απαιτούν να σταθείς απέναντί τους όρθιος σαν έλληνας.
Θα έχεις τουλάχιστον  παλέψει, θα έχεις τουλάχιστον δείξει στην υπόλοιπη ανθρωπότητα πως εδώ υπάρχουν ακόμη φλέβες εκείνης της ανυπότακτης ιστορικής φυλής και θα βοηθήσεις ν’ αναθαρρήσει κι ο Ευρωπαίος κι ο Δυτικός κι ο Ασιάτης κι ο πέραν της Λιβύης άνθρωπος.
Απλά γιατί με βάση το αναφαίρετο ιστορικό σου δικαίωμα θα έχεις υψώσει ανάστημα στην Ύβρη και θα απαιτείς δικαιοσύνη κι Ελευθερία.

Αυτή η γενιά και μέσα από το διαδίκτυο θα βρει εκείνη την επικοινωνιακή φόρμουλα με την οποία θα μπορέσει να βγάλει κάποιες γενικές παραδοχές στο λαό, υπό μορφή ιδεολογικοπολιτικού κινήματος, ώστε να εμπλουτιστεί και να ωριμάσει και κυρίως να νομιμοποιηθεί ως ρηξικέλευθη λαϊκή απαίτηση.
Πέρα και πάνω από ξεπερασμένα κόμματα , πέρα και πάνω από στημένες κοινωνικές τάξεις, πέρα και πάνω από αναχρονιστικές πεποιθήσεις.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την τόσο απαραίτητη αναπτέρωση της ελπίδας του λαού, αλλά και θα διασφαλίσει το αναίμακτο της ώριμης κίνησης αντί της ξέφρενης οργής…

Ο ανώνυμος έλληνας πρέπει  ν' αρχίσει  ν’ αρνιέται το ‘’καλό’’ και να θέλει το καλύτερονα ελπίζει  απαιτώντας, να διαλέγεται και να μάχεται για το μέλλον του όπως έκανε σ’ όλο το διάβα της ιστορίας του, χαρτογραφώντας εξαρχής τα ανθρώπινα και πολιτικά του δικαιώματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου